Szantner Tamás

 
Szantner Tamás
Kaposvári Egyházmegye
 

Szantner Tamás vagyok, 2002. szeptember 17-én születtem Nagyatádon. Családom és rokonaim mind katolikusok, akik sokat segítettek a hivatásom alakulásában. Szüleimmel mindig mentem misékre vasárnaponként, ahol nagyszüleimmel együtt vettünk részt. Az akkori plébánosom megszólítására és a nővérem bíztatására 6 éves koromban ministráns lettem a Nagyatádi Szent Kereszt Felmagasztalása Plébánián. 

Nagyatádon nevelkedtem és az iskoláimat is ott végeztem. A Bárdos Lajos Általános Iskola, Sportiskola és Zeneiskola – Alapfokú Művészetoktatási Intézményben végeztem el 6 osztályt. Általános tanulmányaim után a, mostani nevén, KSZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnáziumában tanultam 6 osztályos gimnazistaként. Osztálytársaim közül ketten voltunk vallásgyakorlók, emiatt kicsit máshogy néztek ránk, de nem vetettek meg. Miután elmeséltem a barátaimnak, hogy pap szeretnék lenni, hozzám fordultak teológiai és filozofiai kérdések miatt. Ez is segítség volt, hogy a hitemet nem hagytam el.

Hivatásom építésében mindegyik plébánosom részt vett. Első plébánosom, akinél kezdtem a ministrálást, elsőáldozás előtt olvasott nekünk mesét hittan órán. Egy Tamás nevű, akkor még velünk egyidős, csintalan fiúról szólt, aki a végén pap lett. Ekkor fogalmazódott meg először a lelkipásztorkodás gondolata a fejemben. Az utána következő plébánosunk volt, aki igazán elindította a hivatásomat. Egy érzékenyebb pillanatomban talált meg azzal a kérdéssel, hogy gondolkoztam-e a papságon. 9-es koromban már határozottan pap szerettem volna lenni.

Következő plébánosunk küldött el nyílt napokra, ahol csak erősödött a hivatás és az Úrnak való szolgálat vágya.

Jelenlegi plébánosunk az egyházmegyénk hivatásreferens atyája, akivel nagyon jó kapcsolatot építettünk ki. Sok mindent igyekezett finomítani rajtam, fogékonyabbá tett a liturgia apróbb részleteire és a gyakori részvételre. Segített átvészelni hullámvölgyeket, melyek a bizonytalanság miatt kialakultak.

Idén érettségiztem, és azonnal beadtam a megyéspüspökömhöz a jelentkezést, aki felvett a Brenner János Hittudományi Főiskolába.

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.