Marton Balázs

 
Marton Balázs
Szombathelyi Egyházmegye
 

Marton Balázsnak hívnak, 2003 június 2-án születtem Celldömölkön. Jánosházán nevelkedtem. Van két testvérem, egy bátyám és egy nővérem. Vallásos nevelésben volt részem már gyermekkoromtól fogva. A Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában végeztem az általános iskolát. Miden hétvégén jártunk szentmisére a Keresztelő Szent János Plébánia templomba és jártam hittanra. 2012-ben elsőáldoztam amikor először vettem magamhoz az eukarisztiát akkor éreztem először a hívást a papi szolgálatra, de még nem vettem annyira komolyan mivel fiatal voltam. Folytattam a továbbra is a szentmisére és a hittanra járást.

Az általános iskolát elvégezve a tanulmányaimat a Sümegi Kisfaludy Sándor Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskolában folytattam. 2018-ban bérmálkoztam Hosszúperesztegen a Szent István királyról nevezet templomban és amikor a Szentlélek lelki ajándékait megkaptam tovább erősödőt bennem az érzés, hogy Isten hív a papi szolgálatra és akkor ki tudtam mondani az igent.

2019-ben volt szerencsém el zarándokolni Csíksomlyóra a pápa látogatásra és akkor láttam először életemben Ferenc pápát, ami nagy lelki feltöltődés volt és erősítette bennem a hivatásomat. Tokár János akkori plébánosom bátorítására kezdtem ministrálni és az oltárszolgálatnál is erősödött bennem a hívatás. Sajnálatos módon elhelyezték Jánosházáról és akkor kaptuk meg jelenlegi plébánosomat Déri Péter atyát. Amikor megmondtam, hogy pap szeretnék lenni nagy örömmel fogadta. Ekkor kezdtem jobban bekapcsolódni az egyházközség és a plébániai életbe. Hétvégéken és közbe hétköznap is jártam együtt Péter atyával a filiákat és segítettem neki ministránsi szolgálatommal.  2021-ben az érettségi után beadtam a jelentkezésemet a püspöknek és felvételiztem a Győri Brenner János Hittudományi Főiskolába.

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.