Ollé Tamás

 
Ollé Tamás
Nagyszombati érsekség
Szent Miklós plébánia, Nagymegyer, Szlovákia

Ollé Tamás vagyok, a Nagyszombati érsekség papnövendéke. 1987-ben születtem, Nagymegyeren élek családommal.

Gimnáziumi tanulmányaim után 2006-ban felvételiztem a komáromi Selye János egyetem Tanárképző karára, majd 2012 és 2015 között informatika szaktanárként dolgoztam a budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnáziumban. 2015-től a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség Központi Irodájának lettem munkatársa. 2017-ben jelentkeztem a pozsonyi Szent Cirill és Metód papi szemináriumba. Három éves tanulmányok után átjelentkeztem a Brenner János Hittudományi Főiskolára, ahol – Isten segítségével és kegyelmével – szeretném tovább folytatni tanulmányaimat, most már magyar nyelven.

A katolikus valláshoz kerülőkkel jutottam közelebb. A komáromi egyetem tanulmányi osztályán találkoztam egy cserkésszel. Az ő segítségével csatlakoztam a nagymegyeri cserkészekhez, akiket később felkértek segíteni a templomban a Húsvéti ünnepkör folyamán. Az egyes feladatok végzése közben figyeltem a plébános tevékenységét. Elgondolkodtam, hogyan tudnék segíteni neki. Több alkalommal beszélgettünk erről a témáról az atyával, de aztán az áthelyezések miatt a téma pár évre elhalasztásra került. Közben igyekeztem aktívan bekapcsolódni lakóhelyem kulturális életének alakításába és szervezésébe is, mint cserkész és segítő.

Isten hívását többször próbáltam kifogásokkal halasztani, de 2017-ben mégis jelentkeztem a papi szemináriumba, Pozsonyban.

Kérem a kedves Híveket, imádkozzanak értem, hogy minden úgy legyen, ahogy azt Isten eltervezte.

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.