Bodorkós Áron

 
Bodorkós Áron
Szombathelyi Egyházmegye
Salomvári Szent János apostol plébánia

Bodorkós Áron vagyok, a győri papnevelő intézet növendéke, valamint a Szombathelyi Egyházmegye kispapja. 1997-ben születtem Zalaegerszegen, de Salomváron lakom. Nagycsaládban élek, öten vagyunk testvérek. Az általános iskolát Salomváron végeztem, majd a Mindszenty József Gimnáziumban folytattam tanulmányaimat Zalaegerszegen. Érettségi után tovább tanultam, a Pannon Egyetem kémia alapszakos hallgatója voltam egy fél évig.

De honnan is jött a papi hivatásom? A papi hivatásom magját, ha nevezhetem így, még Hencz Ernő atyától kaptam kiskoromban. Az ezüstmiséjét ünnepeltük Pusztacsatáron, s tiszteletére egy előadással készültünk, ahol verset mondtam neki. A versre pontosan nem emlékszem, de az egyik versszakban volt egy részlet, ami így hangzott: „és akik követnek téged.” Mikor ehhez a részhez értem akkor Ernő atya hirtelen félbeszakította a versmondásomat, s következőket mondta nekem: „Áron! És én azt szeretném, hogy kövess engem!” Ebben a történetben az volt a legszomorúbb, hogy nem halottam, hogy ezt nekem mondta, mert annyira izgultam. Természetesen akkor ez még nem késztetett arra, hogy pap legyek.

Mint említettem, nagycsaládban élek, szüleim vallásosan neveltek. Szentmiséken rendszeresen részt vettünk, sokat ministráltam is, de életem ezen időszakában nem gondoltam a papi hívatásra, sőt kimondom nem is akartam pap lenni.

De mint minden jó krimiben, az én életemben is történt egy váratlan fordulat. Ez még az érettségi előtt történt, amikor rá kellett jönnöm, hogy az élet nem mindig azt hozza, amit szeretnénk. Ekkor kezdtem el őszintén imádkozni, hogy a helyzetemet elfogadjam s ez idő alatt fogalmazódott meg bennem a papi hivatás gondolata, de még nem tudtam rá igent mondani. Ezért inkább elmentem először egyetemre, hogy vegyésznek tanuljak, megnézzem milyen az egyetemi élet. Fél év után viszont rájöttem, hogy ez az élet nem nekem való s ezért inkább otthagytam.

A szemináriumba való jelentkezésem elhatározásakor, nagyon sokat segített a családom támogatása. Illetve szeretném még megköszönni a helyi plébánosomnak, Mikolás Attila atyának, aki ide vezetett engem. Szóval 2017 májusában jelentkeztem, s nem bántam meg.

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.