Alumni

Egyházi Állásportál

Szeretettel ajánljuk figyelmébe az Egyházi Állásportált, ahol egyházi fenntartásban működő szervezetek kínálnak munkát.

Szakirányú továbbképzések

Örömmel tájékoztatjuk, hogy saját képzésként, valamint más felsőoktatási intézményekkel együttműködésben végzett posztgraduális képzések indultak/indulnak. Szeretettel ajánljuk figyelmébe képzési kínálatunkat.

Hitoktató mentor szakirányú továbbképzés

2021 őszén indult az országosan is egyedülálló Hitoktató mentor szakirányú továbbképzésünk. Célja, hogy a hittanári végzettséggel rendelkező pedagógusokat felkészítse a leendő hittantanárokat támogató mentori tevékenység megtervezésére, megszervezésére, vezetésére és értékelésére, valamint a mentoráltak különböző formában történő (tanórai és tanórán kívüli) tapasztalatszerzésének irányítására, a hitéleti szakterületen korszerű, jó gyakorlatok bemutatására és a mentoráltak szakmai szocializációjának támogatására.

Képzésünket azon hittanár végzettséggel rendelkezőknek ajánljuk, akik készek arra, hogy ismereteiket és a hitoktatásban szerzett tapasztalataikat kamatoztatva mentorként segítsék a kezdő vagy már gyakorló hittanárokat. A képzésre azok jelentkezhetnek, akik mester- vagy osztatlan képzésben szerzett hittanár szakképzettséggel rendelkeznek.

A képzés időtartama 2 félév. A továbbképzés során betekintést nyernek a mentori munka komplex feladatrendszerébe, megismerik a mentorálás alapvető módszereit, új szakterületi, módszertani ismeretekkel gyarapodnak.

Hitéletre nevelés az óvodában szakterületen pedagógus szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szak

A Soproni Egyetem SOE Benedek Elek Karával közösen kidolgozott posztgraduális képzést a pályán működő óvodapedagógusoknak ajánljuk. A képzés pedagógiai és módszertani tárgyait a Benedek Pedagógiai Kar oktatói, míg a hitéleti terület tárgyait a Brenner János Hittudományi Főiskola oktatói tanítják.

Az együttműködési megállapodásnak köszönhetően a Kar aktív hallgatóinak kínál Hitéletre nevelés az óvodában néven specializációt.

Katolikus oktatás és nevelés területen pedagógus-szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szak

A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karával kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően tanítók és tanárok továbbképzésébe is kapcsolódhattunk. A képzés a 2022/23-as tanévtől indul, közösen oktatja a hallgatókat az Apáczai Kar, illetve a BJHF tanári kara.

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

Alapítvány

ado1szazalek kisebb

KEHOP

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.